Uppdaterade ISO-certifikat

Att ständigt arbeta för att möta omvärldens krav, vad gäller kvalitet och miljö, har sedan många år tillbaka varit en självklarhet för Fortiva. Nu har Fortiva uppdaterade ISO-certifikat och vi fortsätter leva för vår vision om ett uthålligt samhälle och att begränsa vår miljöpåverkan. Liselotte Eriksson, kvalitetskoordinator på Fortiva säger: ”Dessa uppdaterade certifikat är en bekräftelse på att vi aktivt jobbar med kvalitet, miljö och ständiga förbättringar i vårt dagliga arbete. Det innefattar allt från policy till rutiner och arbetsinstruktioner. Vårt ledningssystem är väl implementerat i hela verksamheten och används i vår vardag för att ständigt driva oss framåt”.

Läs mer om våra ISO-certifikat här!

Nya regionchefer på Fortiva!

Från och med 1 januari 2019 förändrar Fortiva i organisationen. Janne Karlsson blir regionchef för region Nord och Tony Drechsel blir regionchef för region Syd. ”Fortiva är inne i en spännande tillväxtfas och för att möta denna på ett effektivt sätt tillsätter vi nu regionchefer i Nord och Syd”, säger Johnny Svensson, försäljningschef på Fortiva.

Uppdaterade ISO-certifikat!

Fortiva har nu uppdaterade ISO-certifikat. ”Vårt ledningssystem för miljö- & kvalitetsarbete hjälper oss att utveckla verksamheten och arbeta med ständiga förbättringar på ett strukturerat sätt. Systemet är väl implementerat som en naturlig del i vår dagliga verksamhet. Certifieringen visar att vi aktivt jobbar för de krav och förväntningar som finns, både gällande kvalitet och miljö. Alla delar bidrar till vårt mål att leverera varor i rätt tid, på rätt plats och med utlovad kvalitet. Vi lever för visionen om ett uthålligt samhälle och arbetar därför med att begränsa vår miljöpåverkan”, säger Liselotte Eriksson som är kvalitetsansvarig på Fortiva.

Läs mer om certifikaten här!

Nyhet! KenTip FS från Kennametal

KenTip FS är det nya modulära borret som täcker fler applikationer och ger bättre prestanda än någon annat modulärt system. Borret har såklart många nya produktfördelar och bland de främsta märks: Intelligent Interface som ger förbättrad ny fastspänning, högre skärdata och ökad livslängd. Fast Flow med polerade spånkanaler vilket innebär obefintlig spånstockning, ökad livslängd och bättre prestanda. Multi-Coolant som levererar skärvätskan där den verkligen behövs. KenTip FS kommer också med tre nya geometrier (stål, rostfritt stål och gjutjärn). Vidare märks en användning från diameter 6 mm och längder upp till 12xD. KenTip FS kommer ge betydande kostnadsbesparingar och förenkla processen i verkstaden. Läs mer om KenTip FS här!

Fortiva tog priset!


EMO i Hannover gick av stapeln i slutet av september. Fortiva var givetvis där och bevakade trender och nyheter. Vår leverantör Kennametal som också var utställare passade då på att dela ut priser till deras partners över hela världen. Vid en speciell tillställning delades olika priser ut och till vår stora glädje fick Fortiva priset som ”Partner of the Year 2017” som vi stolt tog emot.