Agenturer/Leverantörer

Världsledande leverantörer

Fortiva arbetar med några av de absolut främsta leverantörerna inom håltagning, svarvning, uppspänning, fixturering och fräsning.

Kennametal grundades 1938 och huvudkontoret finns i Latrobe, Pennsylvania, USA. Med nästa 13.000 anställda i över 60 länder är Kennametal marknadsledande inom sitt område.

Fortiva är agent för varumärket i både Sverige och Danmark.

Här kan ni bläddra i Kennametals Master Catalogue

 

 

 

Autoblok Corporation bildades 1981 som ett dotterbolag till Autoblok i Italien , den kraftakten chuck tillverkare i Europa . Sedan 1942 har Autoblok gått i bräschen för konstruktion och tillverkning state - of-the - art chuckar , fastspänning och verktygslösningar . 

År 1993 förvärvade Autoblok SMW i Tyskland . Kombinationen av dessa två främsta tillverkande enheterna resulterade i den mest omfattande produktsortiment inom uppspänning i världen.

Här kan ni se vår Hyls- och Backkatalog

Benz är en ledande tillverkare och leverantör av komponenter och system för verktyget och maskinteknologi över hela världen. Företaget räknar cirka 290 anställda och finns representerat genom kontor och handelspartner runt om i världen i över 30 länder. Deras produktportfölj omfattar utveckling och produktion av trendsättande verktygssystem för svarvar och fleroperationsmaskiner som används för bearbetning av metall, trä och kompositmaterial. Benz står för hög kvalitativa verktyg och maskinverktygslösningar - skapade efter var kunds unika behov.

Eppinger bildades år 1925 då Gottlieb Eppinger startade sitt företag för att utveckla och tillverka specialverktyg och hållare för cam svarvar.

Snart företaget följde upp med optimering av spånborttagning på deras produktion golvet genom att utveckla nya typer av verktygshållare. Sådan började en åttio år kunnande i internationell skala.

Skandinaviska Chuckfabriken AB tillverkar chuckar, backskivor, spännbackar och överbackar. Idag är företaget, som är experter på uppspänningsteknik, en del av Fortiva och försäljningen hittar ni i Malmö.