Utbildningar inom kapande bearbetning

Hur ställer man in maskinen innan sågning med klinga? Vilken klinga ska man använda? Hur kontrollerar man skärvätskan vid sågning med bandsågblad? Vilken betydelse har ren arbetsmiljö för sågresultatet? Fortiva erbjuder populära teoretiska- och praktiska utbildningar inom bandsågning och klingsågning som alla har slutmålet: Att lära sig kapteknik som i slutskedet ökar din lönsamhet! Fortivas utbildningar inom kapande verktyg utgår från slutmålet att öka din lönsamhet i själva kapningen. Genom att lära sig mer om grunderna om hur man på rätt sätt vårdar och tar hand om bandsågblad, bandsågar, klingor och klingsågar, ökar de ekonomiska förutsättningar för att slutligen kapa på ett mer effektivt och lönsamt sett.

Klingsågning – kurs i kapteknik

Utbildningen går ut på att dina operatörer eller andra i organisationen som kommer i kontakt med klingsågning ska lära sig grunderna hur man på rätt sätt vårdar och tar hand om verktygen. Efter utbildningen har dina operatörer en mycket bättre grund att stå på då det gäller att såga på det mest ekonomiska sättet. Kursen vänder sig inte enbart till sågoperatörer, vi har även haft arbetsledare, platschefer, underhållspersonal på våra kurser. Våra kursdeltagare kommer från både små och stora företag. Exempelvis har de största inom sågning haft flertalet av sina sågoperatörer hos oss. Tibnor, Ovako, Sandvik, Thyssen Krupp, BE-Group, Uddeholm AB, Outokumpu o.s.v. Den teoretiska delen håller vi på det fina Brukshotellet i Långshyttan. Den praktiska delen hålls i våra utbildningslokaler vid vår enhet i Långshyttan. Anmäl dig nu – välkommen!

Vi går speciellt in på följande:

  • Verktygshantering
  • Hur maskinerna ska ställas in innan sågning
  • Hur man räknar ut skärdata
  • Olika typer av klingor och vilka man ska använda
  • Praktisk träning
Peter Persson, utbildningsansvarig från Fortiva

Dag 1: Kursen inleds kl 12.00 med lunch och därefter teoretisk genomgång av klingsåning. Gemensam middag på kvällen. Dag 2: Dagen börjar med praktiska övningar i klingsågning från kl 08.00 till kl 12.00. Avslutning med frågestund samt lunch.

Priset för kursen är 4.425 kr/pers. I priset ingår måltider med ej hotellkostnad. Anmälan görs till:
Telefon: 070-699 67 26 alt. 010-121 91 00 eller via e-mail: peter.persson@fortiva.se